ВAS в Україні заборонено. Рішенням РHБО від 2 вересня 2024 року на усю лінійку продуктів BAS було накладено санкції.

2 вересня 2024 року, Указом Президента України №601/2024, було введено в дію Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2024 року «Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Нова редакція продовжила дію санкцій щодо продажу, підтримки та поширення програмних продуктів, що шкодять національній безпеці та українському бізнесу. Також заборонено використання не тільки програмних продуктів у цілому, а також їх окремих частин.

Згідно Додатку 5 до рішення Ради національної безпеки і оборони України від  2 вересня 2024 року ”Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” до переліку програмних продуктів, на які розповсюджуються санкції, вперше було додано прихований європейських клон 1С – BAS, а саме: ”BAS ERP”, ”BAS Управління холдингом”, ”BAS Документообіг КОРП”, ”BAS Управління торгівлею”, ”BAS Роздрібна торгівля”, “BAS Бухгалтерія КОРП” та інші програмні продукти “BAS”, ”UA-Бюджет”.

Заборона використання підсанкційного ПЗ поки що стосується тільки державних підприємств і установ, але це перший офіційний крок до визнання усієї лінійки рішень BAS (Business Automation Software) – російським програмним забезпеченням.

Також, нагадуємо, що 19 серпня 2024 року у ВРУ зареєстровано Проект закону 11492  “Про внесення змін до Закону України “Про санкції” щодо заборони використання програмних продуктів та доступу до електронних інформаційних ресурсів“.

Законопроект розроблено з метою підвищення рівня кіберзахисту України шляхом впровадження секторальних санкцій щодо заборони або заборони використання програмних продуктів, розроблених суб’єктами господарювання іноземної держави, до якої застосовано санкції та обмеження доступу до визначеного інформаційного ресурсу.

Згідно офіційного коментаря від Держспецзв’язку, це означає, що юридичним особам буде заборонено використання програм, створених у країнах-агресорах або пов’язаних з ними компаніях. Також під заборону потрапить доступ до сайтів і сервісів, які становлять загрозу для національної безпеки.

У зв’язку з цим, ми, як консалтингова компанія з 23-річним досвідом роботи на українському ринку програмного забезпечення для керування бізнесом, вкотре звертаємось до власників і керівників більше ніж півмільйона українських підприємств, що продовжують використовувати ПЗ країни-агресора: використовуючи в роботі своїх підприємств російський софт, ви не тільки підтримуєте економіку рф, ви наражаєтеся на досить серйозні ризики, зокрема:

  • втрату корпоративних даних;
  • передачу даних країні-агресору;
  • перманентну загрозу кібератак;
  • відмову роботи програмного забезпечення;
  • закриття бізнесу;
  • заподіяння шкоди безпеці України.


Тому – не зволікайте! Російського програмного забезпечення в Україні не буде. Не чекайте офіційної заборони на використання російських систем або нових хакерських атак, обирайте рішення, яке підійде саме вашому бізнесу та починайте перехід до безпечного програмного забезпечення вже зараз.

Для отримання консультації стосовно переходу з російських програмних продуктів: 1C, BAS, Парус, Босс кадровик, Бітрікс 24, АМО СRM та інших, на сучасні міжнародні ефективні рішення Microsoft Dynamics 365, розрахунку вартості такого проекту саме для вашої компанії, звертайтесь за тел: +38 044 490 22 20 або на info@innoware.com

Відправити запит

На нашому веб-сайті ми використовуємо так звані файли cookie відповідно до пункту 1 статті 12, пункту 6 закону про захист персональних даних.
Детальніше

Компенсація 85% на впровадження
на впровадження
Компенсація 85%
ukUK